Sve o rasvjeti

sve o rasvjeti

nfl jerseys cheap
nfl jersey sales
adult sex toys
adidas yeezy foam runner
custom jersey
realistic ass sex toy
kansas city chiefs super bowl wins
nike air max 90 sale
bob wig
best wigs for white women
nike air jordan 4 retro
custom hockey jersey
dallas cowboys jersey
nike air jordan store
nike air max 90 mens on sale

Vanjska ili unutarnja rasvjeta bilo da se radi o obično tj. obaveznoj rasvjeti i osvjetljenju. Ili je pak riječ o dekorativnim lampama i slično, trebaju pružiti bezbjedno i sigurno osvjetljenje kod ulaza u kuću, stan, kancelariju i bilo koji drugi prilaz. Koji je u potrebi za osvjetljenjem, a također i dekorativne lampe i rasvjeta. Koja je precizirana za opuštanje i druženje s porodicom i prijateljima. Također pored estetskog momenta i prijatne atmosfere treba dodatno da pruži i ugođaj lijep za oko. Koji ne forsira posjetitelje da se prilagođavaju minimalnoj svjetlosti koja je štetna za vid.

Ono što je jako bitno spomenu jeste također i da rasvjeta uz bazen ili lampe unutar bazena moraju imati visoku otpornost na vodu. Saznajte sve o rasvjeti.

rasvjeta

Kada se konkretno radi o dvorišnoj rasvjeti onda trebamo imati na umu i to da ne pretjeramo. Te da nam rasvjeta oko kuće ili bilo kojeg objekta kojeg želimo osvijetliti ne bude ” previše ” i neugodna. Kako za nas tako i za prolaznike, te da ne bude ” neukusno ” osmišljena. Prije kreiranja plana za vanjsku rasvjetu, provedite određeno vrijeme pored kuće noću. Pogledajte uglove dvorišta i kuće te na taj način isplanirajte kako i kada želite koristiti svoje dvorišne prostore.

Vrlo bitna stavka o kojoj treba voditi računa kada je u pitanju osvjetljavanje puteva i ostalih vanjskih prostora. Prvo i najvažnije jeste da svjetlo ima intenzitet kao i boju. Sama boja svjetlosti i sijalice obavezno je označena na pakovanju i na to morate obratiti pažnju. Najčešće se koriste i najviše prodaju različite bijele boje svjetlosti.

Tako je bitno imati na umu da je topla bijela boja svjetlosti oko 3000 K. Aladno bijela od 4000K na dalje. Toplo bijelo svjetlo se preporučuje na svim mjestima gdje planirate duže boraviti. Jer prije svega moramo misliti na naše zdravlje i kvalitetu našeg vida i pogleda. A toplije svjetlo definitivno više prija i opušta naše oči.

rasvjeta

Rasvjetu također možemo podijeliti na tri tipa a to su:

  • Usmjereno radno osvjetljenje – usmjeren snop svjetlosti koji precizno osvjetljava određeni prostor na kojem se vrši neki zadatak, npr. osvjetljavanje puta. I precizno osvjetljava puteljke i stazice, mjesta na kojima se mališani igra te puteljke do ostalih objekata unutar dvorišta.

  • Rasvjeta za isticanje detalja – takva vrsta rasvjete skreće pozornost na određene objekte, ukrase, bilje i cvijeće za koje želite da budu primjećeni. To se obično postiže s reflektorima.
  • Glavno osvjetljenje – je svjetlo koje bez ostalih dekorativnih i pridružnih svjetala, osvjetljava kompletan prostor unutar dvorišta.

Refleksija svjetla

Pravila koja vrijede kod unutarnje rasvjete ne vrijede kod vanjske rasvjete, odmah da Vam kažemo. Jer, refleksija svjetlosti je manja na otvorenom, jer je većina površina tamna i ne odražavaju svjetlo dobro. Također, položaj i zaštita važni su u otvorenom krajoliku, kako bi se pravilno usmjerio snop svjetlosti i spriječilo odsjaj rasvjete. Odsjaj se događa kada je izvor svjetla prejak. Ili previše svijetli i to može predstavljati veliki problem jer može blještati u oči.

Potrošnja

Potrošnju smanjite pomoću štednih ili LED sijalica. Kojima ćete stvoriti značajne uštede, ali ćete i smanjiti bespotrebna zagrijavanja i brojke na računu. Također kontrolirajte vanjsko osvjetljenje. Podjelite Vašu vanjsku rasvjetu u zone i kontrolirajte paljenja.

Iz naše ponude izdvajamo razne vrste reflektora i drugih vrsta osvjetljenja. Koji će Vam pomoći kako biste na lagan i siguran način osvjetlili svoj dom i svoje dvorište. Te kako biste uživali u druženju s porodicom i prijateljima u prijatno osvjetljenom prostoru. Kako u unutrašnjosti Vašeg doma tako i u Vašem dvorištu. Sve o rasvjeti je članak koji bi trebao da vam otvori poglede.

Povezani članci

Nema rezultata

Proizvod koji ste tražili nije moguće pronaći. Pokušajte suziti svoje pretraživanje ili upotrijebite gornju navigaciju da pronađete proizvod.

Korpa
Vaša košarica je prazna.

Čini se da još niste odabrali.