Videonadzor – sve što trebate znati

nfl jerseys cheap
nfl jersey sales
adult sex toys
adidas yeezy foam runner
custom jersey
realistic ass sex toy
kansas city chiefs super bowl wins
nike air max 90 sale
bob wig
best wigs for white women
nike air jordan 4 retro
custom hockey jersey
dallas cowboys jersey
nike air jordan store
nike air max 90 mens on sale

Video nadzor je tehnička zaštita ljudi i imovine koji bilježi sve što nam „sutra“ može biti od velikog značaja. Ukoliko se dogodi da neko pokuša da nanese štetu Vama, Vašem poslovnom i privatnom objektu. Cijeli sistem sastoji se od kamera, opreme za skladištenje i prikazivanje video materijala i kablova. Pomoću kojih su sve komponente povezane. Ovo je najprostije objašnjenje od čega se sastoji jedan sistem video nadzora.


Kada je izbor odgovarajuće opreme za video nadzor u pitanju, tu moramo biti dobro informisani. Te moramo znati svoje lične potrebe kako bi nam kamere ispunile očekivanja. Također se moramo obavezno savjetovati sa stručnijima od nas kada je riječ o tehnologiji takve vrste.
Biti informisan o kamerama i video nadzorima znači imati iole okviran uvid u tehničke mogućnosti. Te u specifikacije opreme, kao i znati nešto o karakteristikama i namjeni.


Potrebe je potrebno precizno definisati prije same kupovine kako ne bi došlo do preračunavanja i na kraju neočekivanog rezultata.
I kada se na kraju odlučite za određeni video nadzor i sve njegove komponente najbolje je da još jednom prođete sve detalje.

video nadzor

Način funkcioniranja video nadzora

Kamere za video nadzor kreiraju video zapis uz pomoć CMOS ili CCD senzora slike. Rezolucija koju nadzorne kamere isporučuju u direktnoj je povezanosti sa kvalitetom slike koji ćete dobiti kao krajnji rezultat. Dok broj slika u sekundi (FPS – frames per second) koji sigurnosna kamera može da isporuči. Definiše da li ćete prilikom pregleda video arhive imati efekat „sjeckanja“ na snimku. Ili će se svi snimljeni pokreti u sceni prikazivati bez sjeckanja, odnosno bez prekida, u tzv. real-time režimu rada. Nadzorne kamere standardno posjeduju mogućnost isporučivanja video nadzor snimaka u 25/30 FPS (slika u sekundi), dok za forenzičke pretrage u video nadzor instalacijama koje to iziskuju kamere mogu isporučivati i 50/60 pa i 100/120 slika u sekundi i to pri 2 megapiksel Full HD rezoluciji. 

video nadzor

Kada pričamo o broju slika u sekundi (FPS) koji kamere za video nadzor isporučuju, veoma je bitno spomenuti da se efekat kontinuelnog snimka koji je identičan real-time pokretima bez sjeckanja ostvaruje već sa sigurnosnim kamerama koje su u mogućnosti da isporuče 12 slika u sekundi.
Ako imate potrebu da snimate neku prostoriju unutar kuće ili stana onda kamera ne mora biti vodootporna i otporna na udarce ali će vjerovatno biti neophnodno da ima noćni režim rada.


S druge strane ukoliko želite da pokrijete neki prostor u dvorištu naravno da kamera mora biti vodootporna. Bitan je i način montiranja u zavisnosti da li ćete je kačiti na neki plafon ili vertikalni zid.

Poenta je također uklopiti potrebe sa kvalitetom i na taj način izabrati najbolje rešenje.
 
Na video nadzor ne treba gledati kao na trošak već kao na investiciju. Ulaganje u video nadzor predstavlja ulaganje u sopstvenu bezbjednost, veću sigurnost Vašeg doma, Vaše porodice i Vašeg radnog i bitnog mjesta i u nekoj neželjenoj situaciji znate da ćete imati sve zabilježeno i na taj način moći ćete da dokažete određene događaje, probleme i neugodne te opasne situacije.

Iz ponude našeg shopa izdvajamo naše sigurnosne sisteme koji će zadovoljiti sve Vaše kriterije. Ukoliko budete imali određenih pitanja za funkcioniranje proizvoda, budite slobodni da nas kontaktirate a mi ćemo Vam rado pomoći prilikom odabira.
 

Povezani članci

Nema rezultata

Proizvod koji ste tražili nije moguće pronaći. Pokušajte suziti svoje pretraživanje ili upotrijebite gornju navigaciju da pronađete proizvod.

Korpa
Vaša košarica je prazna.

Čini se da još niste odabrali.