Čukljevi i kako ih se riješiti

cheap nfl jerseys
free sex toys
nfl chiefs
adidas promo code
black wig
dallas cowboys football
nike air max 97 mens
adult sex toys
buffalo bills apparel
adidas mens shoes sale
black wig
best wigs on amazon
jersey for sale
male rose sex toy
adidas ultraboost shoes

Stopala čine brojne kosti, ligamenti i tetive. Za zdrava stopala neophodan je balans svih tih struktura i sastava. Zato slobodno možemo napisati da čukljevi na nogama nastaju usled poremećaja normalnih biomehaničkih odnosa kostiju i mekih tkiva prednjeg dijela stopala, prvenstveno palca.

Čukljevi se češće javljaju kod žena. Neka istraživanja govore da je to i do 10 x češće kod osoba ženskog pola.

U najvećem broju slučajeva čukljevi nastaju zbog neadekvatne i neudobne obuće. Posebno se odnosi na uske cipele u kombinaciji sa visokom petom, što je jedan od najznačajnih faktora rizika. Također se vjeruje i da genetika igra veliku ulogu u nastajanju čukljeva.

Čukljeve je nemoguće ne primijetiti jer ih odaju vrlo očiti simptomi kao što su: 

 • izbočine na stopalima s unutarnje strane zgloba palca,
 • bol i osjetljivost na dodir,
 • upala i crvenilo,
 • u uznapredovalim slučajevima palac se može”penjati” na drugi prst.

Manja pokretljivost prstiju stopala u uskoj i krutoj obući koja nikako ne odgovara vašem stopalu dovodi do slabljenja mišića stopala. Slabost mišićno-vezivnog tkiva zajedno s povećanim i neodgovarajuće usmjerenim opterećenjem u području stopala dovode do daljnjeg urušavanja strukture prednjeg dijela stopalaiskrivljavanja palca i formiranja bolne izrasline s unutarnje strane stopala.

Odgovarajuća obuća

Čak i ako nemate čukljeve, odgovarajuća obuća je vrlo bitna za vaša stopala, pogotovo zbog preventive i opasnosti od nastanka čukljeva. Najbitnije je da obuća ne bude pretijesna te da je za barem pola broja veća od vašeg broja noge. Isto tako, obuća od posebnih materijala, kao što je memorijska pjena, je sve popularnija i vrlo udobna za nošenje.

Jastučići za čukljeve

Ako želite izbjeći velike probleme, jastučići za čukljeve su svakako preporučljivi. Oni pomažu razdvajanju prstiju, smanjuju trenje, iritaciju kože i nastanak kurjih očiju. Također smanjuju bolove u području palčane kosti jer smanjuju pritisak na palac.

Lijekovi za bolove

Bol kod čukljeva ne mora biti konstantna, ali kada se desi, može biti vrlo neugodna. Ako je bol nepodnošljiva potražite savjet liječnika za korištenje lijekova za ublažavanje bolova, nikako ih nemojte koristiti na svoju ruku.

Ortopedski ulošci

Ortopedski ulošci djeluju tako da pravilno podupiru i rasterećuju stopala.

Otopina s jodom i aspirinom

Mjеšаvina јоdа i аspirina odlično je sredstvo protiv bolnih čukljeva, zglоbоvа i drugih izrаslinа. Usitnite pet аspirina ili andola (od 200 mg) i dodajte 10 ml јоdа. Мućkаjte dоk sе аspirin ne rastopi u jodu i ne postane bеzbојаn. Time mažite bolna mjesta svaku večer prije spavanja. Vrlo brzо оsjеtit ćete poboljšanje.

Silikonski fiksatori za čukljeve

 • Oboj nožnog palca postaje proširen, prisiljavajući da se palac gužva s drugim prstima. To stvara pritisak na vaš palčani zglob, gurajući ga prema van izvan normalnog profila stopala, što rezultira s neugodnom i jakom boli.
 • Anatomski silikonski štitnici će vam pomoći da uklonite bol te da vaša stopala djeluju i estetski prihvatljivo!
 • Silikonski separatori za čukljeve napravljeni su od medicinskog silikona, elastičinog hipoalergijskog materijala bezbednog za zdravlje i takođe veoma izdržljivog. Separatori se lako prilagođavaju anatomiji stopala, ne osećaju se na nozi, a pri tome pažljivo i čvrsto fiksiraju palačeve u pravilan položaj.
 • 2 silikonska štitnika
 • Štitnici su prilagodljivi svim veličinama palčeva
 • Udobni za nošenje i vrlo kvalitetni
 • Veličina: 9cm * 2.5cm * 1.8cm

Ukoliko više ne možete podnijeti čukljeve i bol, definitivno biste se trebali odlučiti za naše silikonske fiksatore i spriječiti probleme koje čukljevi uzrokuju. Za narudžnu proizvoda kliknite OVDJE.

Povezani članci

Zdravi prirodni sokovi

Zdravi prirodni sokovi

cheap nfl jerseysfree sex toysnfl chiefsadidas promo codeblack wigdallas cowboys footballnike air max 97 mensadult sex...

Korpa
Vaša košarica je prazna.

Čini se da još niste odabrali.