Pomoć pri začepljenom nosiću kod bebe

cheap nfl jerseys
free sex toys
nfl chiefs
adidas promo code
black wig
dallas cowboys football
nike air max 97 mens
adult sex toys
buffalo bills apparel
adidas mens shoes sale
black wig
best wigs on amazon
jersey for sale
male rose sex toy
adidas ultraboost shoes

Začepljen nos za vrijeme zimske sezone i jako niskih temperatura vrlo je česta pojava kod odraslih, pa tako i kod djece i beba te trebaju pomoć pri začepljenom nosiću. Pogotovo ako je u jeku grip ili razne vrste virusa.

Čist nos omogućava normalno disanje i normalno dopiranje kisika u sve stanice u tijelu. Osim što je začepljen nos kod beba vreoma iscrpan i naporan, može biti i veliki problem ako to postane hronično stanje.

Disanje kroz nos omogućava bolji protok zraka i bolju opskrbu kisikom od disanja na usta, zato je pomoć pri začepljenom nosiću nužna. Pored toga, zrak koji udahnemo kroz nos se pročišćava tako što se nečistoća hvata za sluz unutar nosnih kanala.

Začepljen nos kod novorođenčadi i dojenčadi može biti jako veliki problem. Jer, tek rođene bebe do oko pola godine ne znaju disati na usta i na taj način obezbjediti dopremanje kisika do stanica. A do oko četvrte godine ne znaju sami ispuhati nos. Te se tako riješiti viška sluzi koji se može opasno nataložiti i na pluća.

Ovo će ih učiniti jako nervoznima, plačljivima i razdražljivima. Ali će također prestati i jesti jer neće moći osjetiti ukus, niti će moći uopšte disati zbog toga što još uvijek ne znaju ovladati tim problemom. Ukoliko problemi sa začepljenim nosom kod beba postanu dugotrajni, mogu uzrokovati nesanice, ali i hrkanje te apneje koje mogu biti veoma opasne.

Do začepljenog nosa dolazi kada se sitne krvne žilice (kapilare) i tkivo u nosu napune tekućinom. Zbog toga vaša beba može imati problema sa spavanjem i hranjenjem – ako to stanje potraje beba može izgubiti apetit zbog čega će tijelo oslabjeti te će se smanjiti otpornost organizma. Također, možete imati problema s hranjenjem djeteta jer bebe do ti mjeseca starosti ne znaju disati na usta te će beba izgubiti snagu i može doći i do ostalih komplikacija.

U koristi i bebama ali i roditeljima, postoje neki znakovi prema kojima možete odrediti zašto je bebi začepljen nos:

  • zaostali komadić hrane ili igračke – nos može biti začepljen. Ako je dijete ne pazeći stavilo komadić igračke ili hrane u nosnicu. Za ovo je također potreban posjet liječniku ili čak i hitnoj službi ako dijete ne može disati. Ništa osim sluzi nemojte sami pokušavati ukloniti iz djetetovog nosa.
  • prehlada – začepljen nos zbog prehlade može se riješiti fiziološkom otopinom u obliku kapljica ili spreja. Ako postoje drugi simptomi poput visoke temperature i guste, žute ili jako čudne sluzi. U tom slučaju odvedite dijete u posjet ljekaru što prije.

  • boja sluzi – ako djetetu curi nos važno je obratiti pažnju na boju sluzi. Bistra i vodenasta sluz većinom upućuje na virus. Iako može promijeniti boju u bijelu, zelenu ili žutu par dana prije nego ponovo postane bistra.
  • alergija – ako je uzrok začepljenog nosa vaše bebe alergija, potrebno je otići liječniku/pedijatru. Napraviti test za alergije kako bi se utvrdilo na što je dijete alergično.

Najbolje rješenje – aspirator za bebin nosić

Bebama je najbolje čistiti nos u ležećem položaju. Kapljice otopine kojom čistite nos tako će puno bolje prodrijeti do sinusa i brže odčepiti nos. Nosić možete čistiti aspiratorom, pomoću fiziološke otopine ili otopine morske vode. 

Obratite pažnju na zrak u prostoriji u kojoj dijete boravi i spava. Pregrijane prostorije ometaju cirkuliranje svježeg zraka. Zbog toga se i isušuje nosna sluznica. Zrak vlažite pomoću vode koja isparava. Ili još bolje pomoću ovlaživača zraka tj. difuzora u koji ste dodali vodu s odabranim eteričnim uljima. 

Čišćenje začepljenog nosića kod beba je mnogo brže, jednostavnije i efikasnije ako to radite s aspiratorom.

 Aspirator je medicinski proizvod koji na siguran i vrlo djelotvoran način pomaže u uklanjanju sekreta iz nosa. On brzo čisti nakupljeni sekret u nosu i omogućuje lakše disanje. Bilo da odaberete klasični mehanički ili električni aspirator, bolje ćete očistiti nosić nego na neki drugi način.

Aspirator je moderno rješenje kojim ćete brzo i sigurno očistiti dječji nosić.

Dečija naprava za čišćenje nosa novi je trend u području njege beba. Pružajući niz prednosti kao što su mehoća, visoka učinkovitost i jednostavnost korištenja.

Budući da djeca mlađa od jedne godine obično dišu kroz nos, mora se očistiti kako bi se spriječila infekcija .

  • Učinkovito: Svojim snažnim motorom i visokokvalitetnim komponentama pumpe osigurava savršeno usisavanje. Za svaku veličinu nosa, a da pri tom ne povredite nježne sinuse vašeg djeteta.
  • Nosni aspirator će ukloniti sluz bez buke, tako da vaše dijete može lakše disati i čvrsto spavati.

  • Lahko se čisti:Vodootporan dizajn omogućuje teška ispiranja bez oštećenja elektroničkih komponenata. Dok se unutrašnja silikonska posuda i mlaznica za skupljanje mulja mogu ukloniti i kuhati za sterilizaciju. Preporučuje se čišćenje uređaja nakon svake upotrebe kako bi uređaj bio čist i sterilan.

Ukoliko, nažalost, Vaše dijete ima problema sa začepljenim nosićem, aspirator iz naše ponude je odlično rješenje. Rješenje koje će Vas riješiti brige i stresa i koje će Vama i Vašoj bebi vratiti osmijeh na lice. Svoj aspirator obezbjedite OVDJE.

Povezani članci

Zdravi prirodni sokovi

Zdravi prirodni sokovi

cheap nfl jerseysfree sex toysnfl chiefsadidas promo codeblack wigdallas cowboys footballnike air max 97 mensadult sex...

Korpa
Vaša košarica je prazna.

Čini se da još niste odabrali.