Kako se lakše probuditi ujutro?

cheap nfl jerseys
free sex toys
nfl chiefs
adidas promo code
black wig
dallas cowboys football
nike air max 97 mens
adult sex toys
buffalo bills apparel
adidas mens shoes sale
black wig
best wigs on amazon
jersey for sale
male rose sex toy
adidas ultraboost shoes

Na pitanje kako se lakše probuditi ujutro, mnogo je odgovora, teorija i rješenja. U ovisnosti od vašeg organizma, životnih navika te zdravlja imuniteta, pronaći ćete rješenje. Samo vam je potrebno malo truda i strpljenja. Neki ljudi zbog genetskih predispozicija bolje funkcioniraju navečer, a neki ujutro. Nekima treba malo više sna, nekima mnogo manje za normalno funkcioniranje tokom dana. Tu je naravno i bioritam koji je uspostavilo naše tijelo.

U nastavku teksta donosimo vam nekoliko zanimljivih savjeta koji bi vam mogli pomoći da se ujutro lakše probudite, odmah ustanete iz kreveta i osjećate odmornima.  

Kako se lakše probuditi

Buđenje u isto vrijeme

Odredite sebi vrijeme buđenja koje je isto svaki dan. Ako ste prethodnu noć spavali šest sati i to vam nije dovoljno, sigurno ćete tog dana biti ranije umorni i ključ je da idete spavati ranije i ponovno se probudite u isto vrijeme. Na taj način, organizam će se s vremenom samoregulirati. Tačnije, dati će vam znak kada će biti umoran i da je vrijeme za spavanje, i ako ga poslušate, biti spreman na buđenje u željeno vrijeme.

Zrak i voda

Kada se probudite, odmah duboko udahnite. Dovod kisika veoma je važan za razbuđivanje organizma. Također je jako bitno da prostorija u kojoj spavate bude prozračna i ne previše topla. Nakon što se probudite, odmah popijte čašu vode, koja će vam isto tako razbuditi osjetila i potaknuti cirkulaciju.

Kada ste umorni, poslušajte tijelo

Odlazak u krevet kada vas počinje savladavati umor je često luksuz koji si mnogi ne mogu priuštiti. Neki zbog posla, neki zbog obaveza u svom domu, a neki zbog svojih mališana o kojima moraju brinuti. Također, mogućnost da biste umorni otišli na vrijeme u krevet ovisi o tome koliko je i vaš dan bio aktivan i da li se tijelo uopšte umorili.

Kako se lakše probuditi

Ako osjećate umor, a ne odete u krevet, sigurno ćete se ujutro pobuditi umorni.

Dovoljno jutarnje svjetlosti

Kako biste se lakše i ljepše probudili ujutro obezbjedite sebi tokom toplijih dana, da jutarnje zrake sunce padaju na vaš krevet. Najljepše i najugodnije buđenje jeste buđenje uz jutarnju svjetlost. Ukoliko vaša spavaća soba nije na strani izlazećeg sunca, onda obezbjedite sebi toplo i ugodno svjetlo koje će prijati vašim očima.

Energija u mirisu

Mirisna svijeća ili mirisni sprej koji sadrži citrusne note razbuđuje bolje od bilo kojeg alarma. Mirisi kroz nos razbuđuju u isti tren, a upravo ove arome dokazano utječu na razbuđivanje i potiču proizvodnju energije. Prilikom buđenja ćete se odmah osjećati raspoloženo i spremno za izazove.

Kako se lakše probuditi

Ne konzumirajte alkohol 

Iako je u narodu popularno vjerovanje da će vas alkohol uspavati, konzumiranje alkohola ili kafe navečer vas može održati budnim i poremetiti vaš san.  

Umorite svoje tijelo 

Vježbanje je pravi način da svoje tijelo pripremite za spavanje. Osim toga, ako vježbate nakon buđenja, mnogo bolje ćete se osjećati tijekom dana. Pobrinite se da vježbate sat ili dva prije spavanja također.

Organizirajte vrijeme

Iako u današnje vrijeme nije lako stići sve, i postići cilj toga da imate redovan raspored koji možete pratiti, neke stvari vam ipak moraju biti prioritet. Neka jedan od prioriteta bude i vaš zdrav san. Ukoliko radite tjelovježbe ili u toku dana bilo šta od toga da vam podigne energiju, nemojte to raditi u večernjim satima. Jer, jednostavno, nećete moći spavati na vrijeme i probudit ćete se ujutro umorni i iscrpljeni.

Multifunkcionalni LED digitalni sat sa alarmom

Ukoliko imate problema s buđenjem i ne znate kako se lakše probuditi ujutro, pravo rješenje je uvijek dobar budilnik. Ukoliko želite budlinik koji izgleda moderno i luksuzno a s druge strane i da je od koristi, naručite svoj primjerak OVDJE.

Povezani članci

Korpa
Vaša košarica je prazna.

Čini se da još niste odabrali.