Zašto kupiti ovlaživač zraka?

nfl jerseys cheap
nfl jersey sales
adult sex toys
adidas yeezy foam runner
custom jersey
realistic ass sex toy
kansas city chiefs super bowl wins
nike air max 90 sale
bob wig
best wigs for white women
nike air jordan 4 retro
custom hockey jersey
dallas cowboys jersey
nike air jordan store
nike air max 90 mens on sale

Kada je zrak u vašem domu previše suh i štetan, što se posebno osjećanja tokom sezone grijanja tj. tokom zimskog perioda, vjerovatno ćete osjetiti i suhoću disajnih puteva, grla, usnica i kože. Uzrok svemu tome najčešće je zagrijavanje prostorija u kojima boravite, posebice ako se u kući nalazi sustav zračnog grijanja bez ovlaživača zraka.

Vlažnost zraka u vašem domu trebala bi biti između 30 i 50 posto. Zrak koji je previše suh može izazvati iritaciju sluznice nosa, grla i sinusa, a može uzrokovati i krvarenje sluznice nosa. Niti previše vlažan zrak nije bezazlen, stoga treba pripaziti da vlažnost zraka ne prelazi 50 posto. Prevelika koncentracija vlage u zraku može potaknuti razvitak i razmnožavanje grinja i drugih mikroskopskih organizama koji mogu izazvati alergijske reakcije.

Kućni ovlaživači zraka i isparivači dodaju vlagu zraku, te tako boravak u zatvorenim i zagrijanim prostorijama čine mnogo podnošljivijim. Zrak postaje vlažniji i ne djeluje na suhoću nosa, dišnih puteva, grla i usne šupljine.

Ovlaživač

Važnost vlažnosti u prostoriji

Vlažnost veoma utiče na zdravlje, ali i na stanje vašeg doma. Kada je ona prevelika, potiče razvoj plijesni, a plijesan može utjecati na zdravstveno stanje vaših ukućana. Plijesan također stvara štetu i na kućanstvo pa se vrlo često može vidjeti na zidovima prostorija, a pokućstvo također strada od prevelike vlažnosti.

Suh zrak također utieče na respiratorne organe i zdravlje ukućana, a također i na predmete napravljene od prirodnih materijala.

Dodavanje vlažnosti može pomoći kod:

  • suhe kože
  • iritiranih očiju
  • glavobolja
  • curenja nosa
  • suhoće grla i dišnih puteva
  • alergija
  • čestih napadaja kašlja
  • ispucanih usana

Neka vaš uređaj bude čist

Uvijek treba očistiti ovlaživač nakon svake upotrebe i osigurati da se spremnik za vodu potpuno osuši prije nego što ga ponovo upotrebljavate.

Svaku noć isperite i zamijenite vodu u spremniku ovlaživača da izbjegnete upotrebu stare stajaće vode koja može sadržavati plijesni ili druge bakterije ili gljivice.

Da biste uklonili kamenac ili plijesan, očistite ovlaživač svakih nekoliko dana vodom i ocatom ili smjesom vodikovog peroksida ili drugom otopinom za čišćenje koju preporučuje proizvođač.

Razlika između difuzera i ovlaživača?

Iako naizgled vrlo slični, ovlaživač zraka i difuzer, imaju dvije različite funkcije: ovlaživač zraka značajno povećava postotak vlage u prostoru dok difuzer oslobađa mirise eteričnih ulja u prostor a postoje i ovlaživači koji ujedno i raspršuju eterična ulja u prostor te tako ujedinjuju ovlaživanja zraka i aromaterapije.

Eterična ulja imaju antivirusna, protugljivična i antioksidativna svojstva. Otpuštaju se u zrak kroz difuzer u svrhu aromaterapije i mogu pomoći ljudima u opuštanju od stresa i tjeskobe, a mogu pomoći i u jačanju imunološkog sustava.

Ovlaživač za bolji san

Spavati u sobi u kojoj je zrak suh i težak vrlo je teško. Ako zrak u zatvorenom prostoru nije
dovoljno vlažan, može uzrokovati nemiran san. Novorođenčad i mala djeca posebno su osjetljivi na neuravnotežen, pretjerano suh zrak u zatvorenom prostoru. To se može ublažiti upotrebom ovlaživača zraka koji će povećati vlažnost u sobi i osigurati bolji san. U slučaju prehlade i gripe, optimalna količina vlage može ublažiti simptome poput začepljenja nosa i kašlja te vam omogućiti da mirnije spavate.

Uporaba ovlaživača koji će u sobi osigurati dovoljnu vlažnost zraka može pomoći i u
pročišćavanju dišnih putova i pružiti trajno rješenje problema hrkanja.

Povezani članci

Zdravi prirodni sokovi

Zdravi prirodni sokovi

cheap nfl jerseysfree sex toysnfl chiefsadidas promo codeblack wigdallas cowboys footballnike air max 97 mensadult sex...

Korpa
Vaša košarica je prazna.

Čini se da još niste odabrali.